Τάσος Τσατάλης

Κάτι αλλάζει στην ΑΕΚ με τον γιο του «Σάμπα»

Ο Τάσος Τσατάλης στο sport-fm.gr για το νέο στοιχείο που προκύπτει για τον σχεδιασμό της Ένωσης, με την συμφωνία για τον Άνελ Σαμπανάτζοβιτς.

o Την αξία της μεταγραφής του Άνελ Σαμπανάτζοβιτς για την ΑΕΚ θα την δούμε φυσικά στο μέλλον και τώρα δεν μπορούμε να πούμε τίποτε.

o Το μόνο δεδομένο είναι πως σηματοδοτεί μια αλλαγή στην φιλοσοφία του σχεδιασμού.

o Μέχρι σήμερα για την Ένωση οι κινήσεις με νεαρούς, με παίκτες κάτω από 20 -21 ετών από το εξωτερικό, δεν ήταν στο πρόγραμμα. Δεν υπήρχε και ιδιαίτερη «θέρμη» για τέτοιες περιπτώσεις.

o Τελευταία ήταν ο Ντάρκο Ζόριτς, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2014 από την Τσέλικ του Μαυροβουνίου στα 21 του.

o Δεν βγήκε κι αυτό μάλλον ενίσχυσε την δυσπιστία για τέτοιες κινήσεις, τη στιγμή που στην ΑΕΚ η αλήθεια είναι πως ακόμη κι αν δεν το έδειχναν, βιάζονταν για την δημιουργία μιας όσο το δυνατό πιο ανταγωνιστικής ομάδας με την επιστροφή στην Super League.

o Και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, όσο είχε λόγο, δεν έβλεπε με καλό μάτι τέτοιες κινήσεις κι έπαιζε κι αυτό ρόλο.

o Ας πούμε για περιπτώσεις ακόμη και παικτών 21-22 ετών από το εξωτερικό, σχολίαζε συχνά πως η ΑΕΚ δεν έψαχνε ποδοσφαιριστές για το πρωτάθλημα των Β' ομάδων...

o Υπερβολικό. Αλλά είχε να κάνει κυρίως με τη νοοτροπία πως τους νεαρούς τους ψάχνουμε στην Ελλάδα. Από το εξωτερικό ζητάμε πιο έτοιμες λύσεις.

o Υπήρξαν την τελευταία διετία – τριετία εισηγήσεις για ανάλογες περιπτώσεις, αλλά έμεναν στο περιθώριο.

o Φυσικά δεν μιλάμε για παίκτες όπως ο Πόνσε και ο Μπογέ. Που στα 21 και τα 22 τους ήταν ήδη σε υψηλό επίπεδο, με πολλές συμμετοχές σε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

o Μιλάμε για περιπτώσεις σαν αυτή του γιου του Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς. Από πολύ περιφερειακά πρωταθλήματα, όπως αυτό της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

o Πέρσι τέτοιο καιρό για παράδειγμα, δεν θα έδινα με τίποτε βάση σε πληροφορία πως η ΑΕΚ θα έκλεινε τέτοιον παίκτη και μάλιστα θα πλήρωνε και καλά λεφτά στην ομάδα του.

o Εξελίσσονται όμως τα πράγματα, αλλάζουν. Και με αυτή την κίνηση η ΑΕΚ... αλλάζει σελίδα σε αυτό το κομμάτι του σχεδιασμού.

o Βέβαια αν θέλεις να προσθέσεις κι αυτό το κομμάτι στο μεταγραφικό σκεπτικό σου, πρέπει να είσαι έτοιμος και για αποτυχίες.

o Εδώ ισχύει σε μεγάλο βαθμό και το «του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο, εννιά φορές αδειανό και μια γεμάτο».

o Το θέμα είναι όμως να βγαίνεις ....για κυνήγι και για ψάρεμα στο ποδόσφαιρο. Επίμονα κι οργανωμένα. Και θα το γεμίζεις που και που το πιάτο σου, δεν υπάρχει περίπτωση.

o Διαβάζω για τον Νάρσινχ, τον Ολλανδό εξτρέμ που προτίμησε να μείνει στην Σουόνσι και να μην παίζει, από το να έρθει στην ΑΕΚ με λιγότερα από το 1,4 εκ. που παίρνει στην βρετανική ομάδα.

o Έχει και πρόβλημα τραυματισμού τώρα, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν έπαιζε.

o Η «ακτινογραφία» για τον χαρακτήρα του παίκτη που σε ενδιαφέρει, έχει πολλές φορές την ίδια ή και μεγαλύτερη σημασία από την αγωνιστική του αξία. Γιατί από πρόβλημα στον πρώτο τομέα, μπορεί να ακυρωθεί ο δεύτερος.

o Στην ΑΕΚ όταν άκουσαν τον ποδοσφαιριστή αυτόν στα 28 του, να τους λέει πως προτιμά να πάρει αυτά τα χρήματα, να μην παίξει καθόλου φέτος και να κοιτάξει για ...κανένα Κατάρ το καλοκαίρι, κατάλαβαν πολλά.

Ο ΣΠΟΡ FM στο Instragram. Ακολουθήστε μας κάνοντας κλικ εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x